اتصال به اینترنت ساده به نظر می‌رسد، اینطور نیست؟ شما به وایفای خود وصل می شوید، وب سایت مورد نظر را باز می‌کنید و به همین سادگی اتصال برای شما ممکن می‌شود. اما وقتی مشکلی پیش بیاید، یا زمان ارتقای تجهیزات برسد، قطعا نیاز پیدا می‌کنید که به ماهیت کار این جعبه‌های کوچک پی ببرید.

در این مقاله از اگزوگیم خلاصه‌ی مطلب را برای شما فراهم کرده‌ایم تا قطعات شبکه را بیشتر بشناسید و بتوانید تفاوت آن‌ها را به درستی درک کنید.

مودم دستگاهی است که شما را به اینترنت متصل می‌کند

مودم دروازه‌ی ورود شما به اینترنت است. یک کابل، فیبر نوری و یا خط تلفن به خانه‌ی شما کشیده می‌شود و به مودم شما متصل می‌گردد. مودم قادر است کدهای دیجیتالی 0 و 1 را از کامپیوتر شما برای کابل و یا خط تلفن به صورت آنالوگ ترجمه کرده و منتقل کند و به همین صورت سیگنال‌های آنالوگ را برای کامپیوتر شما ترجمه می‌کند.

به این دو وظیفه‌ای که مودم انجام می‌دهد modulation و demodulation می‌گویند و نام mo-dem نیز به همین طریق ساخته شده است. به صورت کلی فراهم کننده‌ی خدمات اینترنتی یا ISP شما، در اضای یک مبلغ ماهانه، اینترنت شما را فراهم می‌کند.

روتر دستگاه‌های شما را به مودم و همچنین به یکدیگر متصل می‌کند

اگر شما فقط یک کامپیوتر در خانه دارید، تمام کاری که باید انجام دهید اتصال یک کابل شبکه از کامپیوتر به مودم است و به سادگی به اینترنت وصل خواهید شد.

اما اکثر افراد تجهیزاتی بیش از یک کامپیوتر در محیط خانه یا کار خود دارند. یک مودم تنها قادر نیست که داده‌ها را به صورت همزمان، میان دستگاه‌ها و کامپیوترهای مختلف پخش کند. مودم‌ها معمولا فقط یک پورت شبکه دارند و فقط یک IP address تولید می‌کنند.

اما یک روتر تمام کامپیوترها و دستگاه‌های شما را به یکدیگر وصل می‌کند، و این کار را از طریق کابل شبکه و یا وایفای انجام می‌دهد. و سپس به مودم متصل می‌شود. این امر باعث می‌شود هر دستگاه و کامپیوتر IP address خودش را داشته باشد و این آدرس‌ها مسیر ترافیک اطلاعات را بین آن‌ها مشخص می‌کند. اگر فرض کنیم که IP address مودم شما آدرس یک ساختمان باشد، آدرس‌های داخلی روتر در واقع مشخص کننده‌ی هر واحد از این ساختمان هستند.

 

مودم اطلاعات را از اینترنت می‌گیرد، به روتر می‌فرستد و روتر آن را به کامپیوتری که درخواست این اطلاعات را داشته منتقل می‌کند. بدین ترتیب،‌ تلفن همراه شما که آدرس متفاوتی دارد، این اطلاعات را دریافت نمی‌کند.

تمام روترها دارای وایفای نیستند. بعضی از آن‌ها فقط به کامپیوترها از طریق کابل‌های شبکه متصل هستند. اینجاست که قطعه‌ی بعدی شبکه به کار شما می‌آید: اکسس پوینت.

اکسس پوینت امکان اتصال بی‌سیم را ممکن می‌کند

در گذشته تمام کامپیوترها به وصیله‌ی تعداد زیادی سیم درهم و برهم به اینترنت متصل می‌شدند. اما امروز ما این امکان را داریم که تمام این دستگاه‌ها را به کمک وایفای به شبکه و اینترنت متصل کنیم. برای انجام این کار شما نیاز به وسیله‌ای دارید که سیگنال‌های بی‌سیم را برای شما فراهم کند.

 اکسس پوینت بی‌سیم،‌ به روتر معمولا با یک کابل شبکه متصل می‌شود، و از طریق فرکانس‌های بی‌سیم با دستگاه‌های بدون کابل شما ارتباط برقرار می‌کند. اکثر کاربران خانگی از یک روتر با قابلیت اکسس پوینت داخلی استفاده می‌کنند. اما اکسس پوینت‌های جداگانه معمولا در محیط‌های کاری استفاده می‌شود چرا که معمولا نیاز است که با چند عدد اکسس پوینت فضای بیشتر را در محیط کاری تحت پوشش قرار دهید.

اخیرا کیت‌های شبکه‌ی مش در میان خانه‌های بزرگ رایج شده‌اند که به شما این امکان را می‌دهند که تمام خانه را تحت پوشش وایفای قرار دهید. این کیت‌ها هم می‌توانند مانند اکسس پوینت‌های بی‌سیم عمل کنند اگر شما از قبل یک روتر در اختیار داشته باشید.

سوئیچ کامپیوترهای بیشتر را به روتر متصل می‌کند

تمام روترها پورت‌های داخلی شبکه دارند، اما بسته به اندازه‌ی شبکه‌ی شما،‌ روتری که تهیه می‌کنید ممکن است تعداد پورت کافی برای پوشش تمام کامپیوترها را نداشته باشد. اگر تعداد پورت‌های شبکه‌ی روتر شما کافی نباشد، یک سوئیچ می‌تواند با اضافه کردن تعدا پورت‌های بیشتر به کمک شما بیاید. فقط کافیست که کامپیوترها را به یک سوویچ، و سوئیچ را به روتر متصل کنید تا مشکل حل شود.

باید در نظر داشته باشید که شما برای استفاده از سوئیچ به یک روتر نیاز دارید. علاوه بر این، هرگز سوئیچ را با هاب اشتباه نگیرید که البته معمولا بسیار شبیه هم هستند اما عملکرد آن‌ها در شبکه‌ی شما بسیار متفاوت است.

به جای مسیردهی ترافیک بین چند کامپیوتر، یک هاب صرفا سیگنال‌های ورودی را گرفته و آن‌ها را در تمام کامپیوترهای متصل به هاب کپی می‌کند.

این قابلیت‌ها می‌توانند در یک دستگاه واحد ترکیب شوند

همه‌ی کاربران در خانه‌ی خود یک روتر، مودم و اکسس پوینت جداگانه ندارند. اما شما حتما ترکیب این قابلیت‌ها را در یک دستگاه در خانه‌ها خواهید دید. به عنوان مثال همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، اکثر مردم از روترهای وایرلس استفاده می‌کنند که در اصل ترکیبی از یک روتر و یک اکسس پوینت است. خیلی از کاربران حتی از ترکیب بین مودم و روتر استفاده می‌کنند که ترکیبی از یک مودم، یک روتر و یک اکسس پوینت در یک دستگاه است.

این روش می‌تواند فضای کمتری اشغال کرده و سیم‌های اضافه را حذف کند. اما خیلی از کاربران ترجیح می‌دهند این قطعات را به صورت جداگانه داشته باشند تا گزینه‌های بیشتری پیش روی آن‌ها باشد.

 

منبع: https://uk.pcmag.com